Njësitë për Mbrojtjen e Fëmijve

Kontaktet për çdo Bashki
Nr Bashkia Nr kontakti
1 Bashkia Belsh 0674325214
2 Bashkia Berat 0696691113
3 Bashkia Bulqizë 0695263548
4 Bashkia Cërrik 058122263
5 Bashkia Delvinë 0697622212
6 Bashkia Devoll 0694778900
7 Bashkia Dibër
8 Bashkia Divjakë
9 Bashkia Dropull 0884 90058
10 Bashkia Durrës 052224796
11 Bashkia Elbasan
12 Bashkia Fier
13 Bashkia Finiq 0698629404
14 Bashkia Fushë Arrëz 0685048975
15 Bashkia Gjirokastër 0692951237
16 Bashkia Gramsh 0674563944
17 Bashkia Has
18 Bashkia Himarë 0696674826
19 Bashkia Kamëz 0682731610
20 Bashkia Kavajë 055800807
21 Bashkia Këlcyrë
22 Bashkia Klos 0686339990
23 Bashkia Kolonjë 081222644
24 Bashkia Konispol 0662038023
25 Bashkia Korçë
26 Bashkia Krujë 051122005
27 Bashkia Kuçovë 031122208
28 Bashkia Kukës
29 Bashkia Kurbin 0686374446
30 Bashkia Lezhë 0694311531
31 Bashkia Libohovë 0692312424
32 Bashkia Librazhd 0698316161
33 Bashkia Lushnje
34 Bashkia Malësi e Madhe 0693160202
35 Bashkia Maliq 0665686315
36 Bashkia Mallakastër 031322113
37 Bashkia Mat
38 Bashkia Memaliaj
39 Bashkia Mirditë 021622233
40 Bashkia Patos 0692420500
41 Bashkia Peqin 0699704663
42 Bashkia Përmet 0692288617
43 Bashkia Pogradec 0692232071
44 Bashkia Poliçan 0692474138
45 Bashkia Prrenjas 059122604
46 Bashkia Pukë 0684806970
47 Bashkia Pustec 0685970180
48 Bashkia Roskovec 038780245
49 Bashkia Rrogozhinë 0694471145
50 Bashkia Sarandë 0692609325
51 Bashkia Selenicë 0683223886
52 Bashkia Shijak 0694788003
53 Bashkia Shkodër
54 Bashkia Skrapar 031223090
55 Bashkia Tepelenë 0693482422
56 Bashkia Tiranë 08000888
57 Bashkia Tropojë 021322373
58 Bashkia Ura Vajgurore 0684848978
59 Bashkia Vau i Dejës
60 Bashkia Vlorë
61 Bashkia Vorë 0693318330

 

Kliko Listën e plotë të Njësive të Mbrojtjes së Fëmijës

*Shënim: Lista do të përditësohet vazhdimisht

Njësia për Mbrojtjen e Fëmijës

Njësia për Mbrojtjen e Fëmijës në bashki ngrihet dhe funksionon si njësi e posaçme brenda strukturës përgjegjëse për Shërbimet Shoqërore në nivel Bashkie, dhe ka për detyrë në mënyrë të posaçme parandalimin, identifikimin, vlerësimin, mbrojtjen dhe ndjekjen e rasteve të fëmijëve në rrezik ose/dhe në nevojë për mbrojtje.

Njësia për Mbrojtjen e Fëmijës është përgjegjëse dhe ka për detyrë:
 • Të vleresojë informacionin për fëmijën në rrezik dhe nivelin e rrezikut;
 • Të vlerësojë nevojat e fëmijës dhe familjes;
 • Të monitorojë menaxhimin e rasteve të fëmijëve nga PMF;
 • Koordinon funksionimin e GTM;
 • Bashkëpunon me çdo strukturë përgjegjëse për menaxhimin e rasteve të fëmijëve në nevojë për mbrojtje;
 • Organizon takime informuese, edukuese dhe trajnuese për mbrojtjen e fëmijës;
 • Shërben si qendër informacioni.

Punonjësi për mbrojtjen e fëmijëve në njësitë administrative të bashkive, janë pjesë e Njësisë së Vlerësimit të Nevojave dhe Referimit dhe kryejnë vetëm detyra që lidhen me  mbrojtjen e fëmijëve.

Punonjësi për mbrojtjen e fëmijëve ka për detyrë:
 • Të bëjë vlerësimin e nivelit të rrezikut të fëmijëve në nevojë për mbrojtje;
 • Të kërkojë mbledhjen e grupit multidiplinar;
 • Të monitorojë mbarëvajtjen e zbatimit të Masës së Mbrojtjes, progresin e zhvillimit të fëmijës për të cilin është vendosur Masa e Mbrojtjes;
 • Të propozojë ndryshimin apo heqjen e Masës së Mbrojtjes dhe/ose ndryshimin apo përfundimin e PIM;
 • Të lehtësojë dhe të mbështesë fëmijën dhe /ose familjen e fëmijës në përmbushjen e PIM.

Bazuar në Ligjin Nr.18/2017 “Për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës” dhe në aktet nënligjore, Njësitë për Mbrojtjen e Fëmijës dhe Punonjësit për Mbrojtjen e Fëmijës (NJMF/PMF) raportojnë pranë Agjencisë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës (ASHDMF) sipas periodicitetit të caktuar. Lexoni në linkun Komentarin e formularit te raportimit te NJMF PMF